Burnoje tirpstantis penktadienis
2018-04-20
Gavau kvietimą paragauti naujojo mano mėgstamo restorano meniu. Man labai patinka skanus maistas. Ir ypač, kai jis gražus. Nemėgstu keistų ir ypač įmantrių dalykų, nes jie glumina ir galiausiai lieku alkana. Man patinka tikri dalykai, kurie džiugina akį, malonina skrandį, lepina liežuvį ir neskriaudžia talijos. Prieš porą dienų kartu su bičiule Vitalija užsukome į mano mėgstamą Astorija Brasserie paragauti keptų varlių šlaunelių (skamba kaip išprotėjusi egzotika, o burnoje tirpsta kaip puikiai paruošta vištiena), antienos kepenėlių foie gras (net nepajutau, kaip jos tiesiog dingo iš mano lėkštės), tailandietiškos Marselio žuvienė (toks gomurį glostantis prisiminimas po 1,5 mėnesio Tailande!), keptos anties krūtinėlės (ją sudėtinga paruošti gerai, o šita buvo tiesiog tobula) ir, žinoma, desertų (man labiausiai patiko citrininis, o draugė net užsimerkusi mėgavosi avietiniu skanėstu).
Net nežinau, kas patiko labiausiai (aišku, kaip visada - desertai, bet nepatogu pripažinti), manau kiekviena iš mūsų grįš čia dėl savo priežasčių. Tiesa, be geros kavos (o kadangi šiandien penktadienis – ir be cava) – niekaip.












